Nyolc recept, ami segíthet Önnek az Airfryer használatának megkezdésében
Megoldás

Ropogós, ízletes eredmények, kevés olajjal vagy olaj nélkül.
Lazac borssal és naranccsal fűszerezve

Hozzávalók:
- 600 g lazac filé (lehetőség szerint bőrrel)
- 1 evőkanál bors
- 1 narancs héja
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
- Vágja a lazacot négy egyenlő részre.
- Törje össze a borsot.
- Hámozza meg a narancs héját hámozóval vagy reszelővel.
- Keverje össze a borsot, a sót és a narancshéjat.
- Dörzsölje be a lazacot, és hagyja állni 15 percig.
- Süsse meg a lazacot a sütőben a Fish program segítségével.
- Vágja fel a narancsot, és facsarja ki a narancslevet a főtt lazac tetejére.
Édesburgonya krumpli aiolival

Hozzávalók:
- 2 nagy édes burgonya
- 1 teáskanál só
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál citromhéj
- 200 ml főzőolaj
- 1 csipet cayenne paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet sót
Elkészítés:
- Az édesburgonyát hámozza meg és szeletelje fel 0,5 cm-es csíkokra.
- Süsse meg a csíkokat a hasábburgonya programmal.
- Az aioli esetében: keverje össze a fokhagymát, a tojássárgáját és a citromhéjat egy kézi turmixgéppel, egyenletes keverékbe.
- Öntsön bele az olajat folyamatos keverés közben. A keverést folytassa, amíg megvastagodik.
- Ízesítsük sóval és cayenne-borssal.
Sült zöldségek

Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 piros paprika
- 10 zöld spárga lándzsa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál friss apróra vágott kakukkfű
- 1 csipet fekete bors
Elkészítés:
- Vágja a padlizsánt és a cukkinit 1,5 cm-es szeletekre, és a paprikát 2x2 cm-es darabokra.
- Távolítsa el a spárga alsó részét.
- Fűszerezze be olívaolajjal, sóval, borssal és apróra vágott kakukkfűvel az összes zöldséget, a spárga kivételével,.
- Süsse meg a zöldségeket a Vegetáriánus program segítségével az AirFryer-ben.
- Adja hozzá a spárgát a többi zöldséghez főzés közben.
Ropogós csirkecomb

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 3 tojás, 1 evőkanál vízzel felverve
- 100 g liszt
- 200 g panko vagy normál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1 csipet fekete bors
- 1 teáskanál paprikapor
A chili aioli összetevői:
- 200 g aioli
- 1 evőkanál apróra vágott friss chili
- 1 teáskanál őrölt kömény
Elkészítés:
- Keverje össze a lisztet, a sót, a paprikát és a fekete borsot.
- A csirkecombokat úgy panírozzuk, hogy először a lisztes keverékbe, majd a tojásos keverékbe, végül a zsemlemorzsába mártjuk.
- Ossza el egyenletesen a csirkecombokat az AirFryer-ben, és süsse meg a Csirkecomb-programmal.
- Tálaljuk chilis aiolival.
Egész csirke citrommal és fokhagymával töltve

Hozzávalók:
- 1 teljes csirke (kb. 1,2 kg)
- 1 citrom
- 1 fokhagymahagyma
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál fekete bors
Elkészítés:
- Vágja félbe a citromot.
- Töltse meg a csirkét citrommal és fokhagymával, és dörzsölje be a csirkét sóval és borssal.
- Tegye a csirkét a kosárba, és süsse meg az Egész Csirke programmal.
- Főzés után hagyja a csirkét 10 percig pihenni.
Steak

Hozzávalók:
- 225 g entrecote / hátszín
- 1 csipet sót
- 1 csipet fekete bors
- 1 teáskanál friss apróra vágott rozmaring
Elkészítés:
- Fűszerezze a marhahús mindkét oldalát sóval, borssal és rozmaringgal.
- Helyezze a marhahúst a sütőbe, és süsse meg a Hús programon.
- Hagyja a marhahúst 5 percig pihenni, miután a program befejeződött.
- Tálaljuk spárgával.
Pizza Margarita

Tészta:
- 15 g friss élesztő
- 125 ml langyos víz
- 1 csipet sót
- 300 g búzaliszt
Dagassza a tészta összes összetevőjét 10 percig. Fedjük le a tálat, és hagyjuk 30 percig kelni, amíg a tészta a duplájára nő.
Paradicsom szósz (hidegen keverve):
- 200 g konzerv paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet fekete bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet sót
Turmixolja össze az összes hozzávalót egy kézi turmixgéppel.
Feltét:
- mozzarella
- bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
Fektesse a tésztát egy megfelelő méretű kosárba. A paradicsomos mártást egyenletesen kenje el a tésztán, tetejére szórjon mozzarellát és bazsalikomot. Süsse meg a Pizza programon. Szitáljon olívaolajat a frissen sült pizza tetejére.
Áfonya muffin morzsás feltéttel (6 db)

Muffin alap:
- 200 g búzaliszt
- 100 g cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 15 g vaj
- 75 ml tej
- 1 tojás
- 100 g fagyasztott áfonya
- 1 evőkanál porcukor
Morzsás feltét:
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zab
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál búzaliszt
Elkészítés:
- Olvassza meg a vajat, és keverje össze a tejjel és a tojással.
- Keverje össze az összes száraz hozzávalót, majd adja hozzá a tejes keveréket.
- Keverje össze a fekete áfonyát és a porcukrot majd adja hozzá a többi összetevőt.
- Keverje össze az alaphoz szükséges összes összetevőt.
- Öntse a muffin keveréket nagy muffin poharakba, lehetőleg szilikonpoharakba.
- Szórja rá a feltétet.
- Süsse meg a muffinokat az AirFryer-ben a Muffin programmal.
