A maghőmérő használata Electrolux SensePro® főzőlapon

Megoldás

A vezeték nélküli maghőmérővel ellátott Electrolux SensePro® főzőlap számos beállítással és funkcióval segíti Önt főzés közben. Különféle ételek és fogások készítéséhez alkalmas.

A maghőmérő használata előtt

Mielőtt első alkalommal használná a maghőmérőt, kalibrálnia kell, hogy pontos hőmérsékletet mutasson. Kövesse az alábbi utasításokat a SensePro® maghőmérő kalibrálásához.

Hogyan használhatja a maghőmérőt?

Maghőmérő az ételben

Szúrja be a maghőmérőt az étel közepébe legalább a minimum jelzésig. Folyékony étel készítésekor figyeljen arra, hogy a maghőmérőt 2-5 cm-rel a minimum szint felett lepje el a folyadék.

Maghőmérő az edényen

Tegye a maghőmérőt az edény peremére a fekete fogantyú alsó részén található „akasztó” segítségével. A főzőlap és a maghőmérő közötti optimális kapcsolat biztosítása érdekében helyezze az érzékelőt közel a főzőlap közepéhez. Ha a főzőlap bal oldalán főz, állítsa az érzékelőt 1-3 óra állásba. Ha a főzőlap jobb oldalán főz, állítsa az érzékelőt 9-11 óra állásba.

A maghőmérő csatlakozásának ellenőrzése

A segéd funkciók használata

Válasszon ki kész recepteket, és kövesse lépésről lépésre az utasításokat, legyen az akár szték, bárányfilé vagy lazac. Használhatja a Sous Vide, Sütés serpenyőben, Hőmérő és Olvasztás funkciókat is.

Sütés automatikusan szabályozott hőfokozattal, amely a készített ételhez igazodik. Használatával elkerülheti, 

hogy az étel vagy az olaj túlmelegedjen.

Hogyan használhatja?

1. Lépjen be a menübe, és válassza az Előre programozott sütés > Funkciók > Sütés serpenyőben lehetőséget.

2. Kövesse a főzőlapon megjelenő utasításokat.

Jó tudni!

Akkor kapcsolja be a funkciót, amikor a főzőlap még hideg.

Ne használjon olyan edényt, amelynek az alján dombornyomás van.

Forgassa meg az ételt, amikor az félig felmelegedett. Előtte mindig távolítsa el a maghőmérőt.

A vákuumozott ételeket szuvidolja alacsony hőfokon, hogy megőrizzék vitamintartalmukat

 és intenzív ízüket. A maghőmérő szabályozza és állandó szinten tartja a hőmérsékletet. Különféle ételekhez, például húsok, zöldségek és gyümölcsök 

 készítéséhez ajánljuk.

Hogyan használhatja?

1. Helyezze a maghőmérőt az edény peremére.

2. Lépjen be a menübe, és válassza a Főzőlap funkciók > Sous Vide menüpontot

3. Válasszon az előre meghatározott ételtípusok közül, vagy állítsa be kézzel a hőmérsékletet és a szuvidolás időtartamát.

4. Kövesse a főzőlapon megjelenő utasításokat.

Jó tudni! 

A funkció csak a bal első vagy a bal hátsó főzőzónánál aktiválható.

A maghőmérő tökéletesen szabályozza és + / - 1 °C-os pontossággal tartja a hőmérsékletet.

Olvasztott élelmiszerekhez, elsősorban csokoládé vagy vaj olvasztásához ajánljuk.
 
Hogyan használhatja?

1. Lépjen be a Menübe, és válassza a Funkciók > Olvasztás menüpontot.
 2. Kövesse a főzőlapon megjelenő utasításokat.
 
Jó tudni!

Ehhez a funkcióhoz nincs szükség maghőmérő használatára.

Ez a funkció egyszerre csak egy főzőzónán használható.

Maghőmérő

Az adott modellel kapcsolatos további információkért

tekintse meg a készülék felhasználói kézikönyvét.

Ha már megtanulta használni a maghőmérőt Electrolux SensePro® főzőlapján, tudjon meg többet az is.

indukciós főzőlapok egyéb funkcióiról

Hasznos volt ez a cikk?

Alkatrészek és tartozékok

A webáruházban eredeti alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat készülékéhez, melyeket házhoz is szállítunk Önnek.

Webáruházba

Találd meg a terméked használati útmutatóját

Oldja meg a problémákat, és keressen utasításokat vagy egyéb dokumentációt a termékéhez.

Kézikönyv keresése

Regisztrálja termékeit

Regisztrálja termékeit a MyElectrolux-nál, és találjon meg mindent egy helyen.

Termék regisztráció