A maghőmérő használata Electrolux SensePro® főzőlapon
Megoldás
A vezeték nélküli maghőmérővel ellátott Electrolux SensePro® főzőlap számos beállítással és funkcióval segíti Önt főzés közben. Különféle ételek és fogások készítéséhez alkalmas.
A maghőmérő használata előtt
Mielőtt első alkalommal használná a maghőmérőt, kalibrálnia kell, hogy pontos hőmérsékletet mutasson. Kövesse az alábbi utasításokat a SensePro® maghőmérő kalibrálásához.
Hogyan használhatja a maghőmérőt?
Maghőmérő az ételben
Szúrja be a maghőmérőt az étel közepébe legalább a minimum jelzésig. Folyékony étel készítésekor figyeljen arra, hogy a maghőmérőt 2-5 cm-rel a minimum szint felett lepje el a folyadék.
Maghőmérő az edényen
Tegye a maghőmérőt az edény peremére a fekete fogantyú alsó részén található „akasztó” segítségével. A főzőlap és a maghőmérő közötti optimális kapcsolat biztosítása érdekében helyezze az érzékelőt közel a főzőlap közepéhez. Ha a főzőlap bal oldalán főz, állítsa az érzékelőt 1-3 óra állásba. Ha a főzőlap jobb oldalán főz, állítsa az érzékelőt 9-11 óra állásba.
A maghőmérő csatlakozásának ellenőrzése
A segéd funkciók használata
Válasszon ki kész recepteket, és kövesse lépésről lépésre az utasításokat, legyen az akár szték, bárányfilé vagy lazac. Használhatja a Sous Vide, Sütés serpenyőben, Hőmérő és Olvasztás funkciókat is.
Sütés automatikusan szabályozott hőfokozattal, amely a készített ételhez igazodik. Használatával elkerülheti, hogy az étel vagy az olaj túlmelegedjen. Hogyan használhatja? 1. Lépjen be a menübe, és válassza az Előre programozott sütés > Funkciók > Sütés serpenyőben lehetőséget. 2. Kövesse a főzőlapon megjelenő utasításokat. Jó tudni! Akkor kapcsolja be a funkciót, amikor a főzőlap még hideg. Ne használjon olyan edényt, amelynek az alján dombornyomás van. Forgassa meg az ételt, amikor az félig felmelegedett. Előtte mindig távolítsa el a maghőmérőt. | |
A vákuumozott ételeket szuvidolja alacsony hőfokon, hogy megőrizzék vitamintartalmukat és intenzív ízüket. A maghőmérő szabályozza és állandó szinten tartja a hőmérsékletet. Különféle ételekhez, például húsok, zöldségek és gyümölcsök készítéséhez ajánljuk. Hogyan használhatja? 1. Helyezze a maghőmérőt az edény peremére. 2. Lépjen be a menübe, és válassza a Főzőlap funkciók > Sous Vide menüpontot. 3. Válasszon az előre meghatározott ételtípusok közül, vagy állítsa be kézzel a hőmérsékletet és a szuvidolás időtartamát. 4. Kövesse a főzőlapon megjelenő utasításokat. Jó tudni! A funkció csak a bal első vagy a bal hátsó főzőzónánál aktiválható. A maghőmérő tökéletesen szabályozza és + / - 1 °C-os pontossággal tartja a hőmérsékletet. | |
Olvasztott élelmiszerekhez, elsősorban csokoládé vagy vaj olvasztásához ajánljuk. 1. Lépjen be a Menübe, és válassza a Funkciók > Olvasztás menüpontot. Ehhez a funkcióhoz nincs szükség maghőmérő használatára. Ez a funkció egyszerre csak egy főzőzónán használható. | |
Maghőmérő |
Az adott modellel kapcsolatos további információkért
tekintse meg a készülék felhasználói kézikönyvét.
Ha már megtanulta használni a maghőmérőt Electrolux SensePro® főzőlapján, tudjon meg többet az is.
Hasznos volt ez a cikk?
Kapcsolódó cikkek
- A főzőlap a H hibajelzést jeleníti meg
- A főzőlap az L hibajelzést jeleníti meg
- A főzőlap kijelzőjén megjelenik az E6/E641 hibaüzenet
- Milyen edények használhatók az indukciós főzőlapon történő főzéshez?
- E9 hibakód látható a főzőlap kijelzőjén
- A gyerekzár és a zár funkció használata Electrolux indukciós főzőlapján
- Hogyan tisztítsuk meg az Electrolux indukciós vagy kerámia főzőlapot? (videó)
- Az indukciós főzőlap F vagy F1 hibakódot jelenít meg
- Elektromos főzőlap beüzemelési hibák
- A főzőlap nem aktiválható, vagy nem működik